Kopen van een hoeslaken?

Geplaatst op 25-03-2022

Je hebt een mooi en fijn bed in je slaapkamer staan. Bovendien heb je je best gedaan om het meest geschikte matras uit te zoeken, zodat je iedere nacht van een goede nachtrust mag genieten! Dan wil je natuurlijk ook graag een fijn hoeslaken die je slaapcomfort nog meer zal vergroten en die daarnaast heerlijk ligt. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf van een hoeslaken, hoe maak je de juiste keuze en welke soorten hoeslakens zijn er allemaal? 

Geschikte hoeslaken kiezen

Omdat er zoveel verschillende soorten en maten hoeslakens te koop zijn is het soms lastig om het juiste hoeslaken te kunnen kiezen die perfect bij jou past. De maat is vrij simpel bij twijfel kun je altijd even de matras opmeten.

Materialen hoeslakens

Een goed hoeslaken zorgt voor een verhoogd slaapcomfort, zodat je ieder dag heerlijk uitgerust wakker kunt worden. Kwaliteit, duurzaamheid en comfort zijn hierbij de belangrijkste eigenschappen. Naast genoemde eigenschappen zijn natuurlijk uitstraling en gebruiksgemak ook erg belangrijk als het gaat om goed beddengoed en dus een goed hoeslaken. Hieronder de eigenschappen van de diverse hoeslaken materialen uitgelegd.

Wat bepaalt de kwaliteit en uitstraling van de stof?

De kwaliteit van de stof wordt grofweg door 2 factoren bepaald; de kwaliteit van de grondstof, dit is meestal katoen en weefdichtheid, dit wordt meestal aangeduid als threadcount. Het mooiste en meest kwalitatieve garen wordt verkregen uit het spinnen van de langste en sterkste vezels. Met deze katoenen vezels wordt dun en sterk draad gesponnen. Door de katoenvezels te kammen wordt ervoor gezorgd dat alle pluisjes en oneffenheden worden verwijderd en er een zacht, glad en soepel doek ontstaat. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van kwalitatief katoen, zal dit ervoor zorgen dat de stof minder pilt en dat komt weer ten behoeve van de kwaliteit en duurzaamheid van het hoeslaken. Egyptisch katoen is hierbij de koning onder de katoensoort. Dit is de hoogste kwaliteit beddengoed die vaak wordt gebruikt voor de meest luxe slaapervaring en het beste comfort!