Wat zijn de beste manieren om stress tijdens de werkdag te verminderen?

Geplaatst op 21-09-2022

Stress is een normaal onderdeel van het leven en het werk. Maar als het uit de hand loopt, kan het leiden tot gezondheidsproblemen zoals hartziekten en depressie. Als u zich overweldigd voelt door stress op het werk, zijn hier enkele manieren waarop u uw stressniveaus kunt verlagen:

Creëer een comfortabele werkomgeving

Een comfortabele werkomgeving kan stress helpen verminderen. In dit deel bespreken we hoe u een comfortabelere werkomgeving kunt creëren en wat de voordelen daarvan zijn.

Om te beginnen: wat betekent "comfortabel" in deze context? Het is belangrijk om te begrijpen dat er niet één pasklaar antwoord is op de vraag waardoor u zich op uw gemak voelt bij het werken aan projecten! De sleutel is het vinden van wat voor jou persoonlijk het beste werkt; hier zijn echter enkele ideeën van onze teamleden:

Organiseer je

Organiseren. Dit is een van de beste manieren om stress tijdens de werkdag te verminderen. Als je werkplek een puinhoop is, zal het moeilijk zijn om je te concentreren op wat je moet bereiken. Houd uw bureau schoon en georganiseerd door u te ontdoen van overbodige zaken die daar niet thuishoren. Leg dingen op hun plaats zodat ze gemakkelijk te vinden zijn wanneer ze nodig zijn - en zorg ervoor dat alles wat je nodig hebt binnen handbereik is!

Gebruik een takenlijst:

Houd bij wat er gedaan moet worden met een hoofdlijst of planning (of beide). U kunt hiervoor apps als Trello of Google Calendar gebruiken. Het is belangrijk dat de taken op je lijst zijn geprioriteerd en voorzien van vervaldata, zodat je weet wanneer iets aandacht nodig heeft en wanneer het tijd is voor iets anders!

Blijf georganiseerd met technologie:

Je brengt tegenwoordig waarschijnlijk meer tijd door met staren naar een scherm dan naar iets anders in het leven, dus waarom zou je technologie niet je vriend maken? Zet alle apps die je nodig hebt op één apparaat, zodat het wisselen tussen de apps geen kostbare minuten kost die je zou kunnen besteden aan echt werk!

Houd gezonde snacks in de buurt.

Het is belangrijk om wat gezonde opties in je bureaula te hebben, zodat je ze snel kunt pakken als je honger hebt en geen tijd hebt om te gaan lunchen. Noten en gedroogd fruit zijn goede keuzes voor kleine snacks, net als kaas als je tegen zuivel kunt (ik eet een plakje cheddar voordat ik naar een vergadering ga). Andere opties zijn trail mix of noten, fruitlepels en veganistische jerky.

Zelfs als er geen goede opties beschikbaar zijn in de kantine of de automaten op kantoor, zullen er waarschijnlijk nog steeds snoeprepen rondhangen - en dat betekent dat ze er altijd zullen zijn als jij er ook naar verlangt! Koop ze ook niet zelf; als er op het werk wel snoep wordt aangeboden, maar geen verse producten of volle granen zoals havermoutpakjes, dan is het aan iedereen die deze ruimtes gebruikt om ze te boycotten totdat er meer voedzame opties komen!

Leer je tijd beter te beheren.

Stress kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals lange tijd nadenken over een naderende deadline of slaapgebrek. Het kan nuttig zijn een kalender of planner te gebruiken om bij te houden wat u elke dag moet doen, zodat u vooruit kunt plannen en niet in paniek raakt in last-minute situaties.

Uw dagelijkse taken moeten worden geprioriteerd op basis van hun belang en urgentie. Bijvoorbeeld: als er drie opdrachten op verschillende tijdstippen in de week klaar moeten zijn, is het waarschijnlijk het beste als ze allemaal voor vrijdagmiddag klaar zijn (tenzij er één dringender is dan de andere).

Wat u ook kunt doen is elke dag tijd uittrekken voor activiteiten die u vreugde brengen - en dat betekent niet alleen chocolade eten! Probeer na het eten een wandeling door de buurt te maken in plaats van tv te kijken; besteed die 30 minuten aan het lezen van een boek in plaats van het spelen van videospelletjes; of bel een vriend die ver weg woont en praat over het leven in plaats van zoals gewoonlijk te chatten via sms-berichten.

Tot slot, leer nee te zeggen wanneer dat nodig is! De hele tijd ja zeggen klinkt misschien leuk, maar leidt al snel tot een onproductief pad met weinig beloning aan het eind (en zeker geen chocolade).

Aarzel niet om hulp te vragen of grenzen te stellen als dat nodig is.

Misschien heb je gemerkt dat sommige mensen met wie je werkt veel minder gestrest zijn dan jij. Als het niet hun taak is om te zorgen voor alle taken die gedaan moeten worden, voelen zij zich waarschijnlijk niet zo overweldigd en gestrest als jij.

De beste manier om uw stress tijdens de werkdag te verminderen is grenzen te stellen voor uzelf en anderen. Als iemand u bijvoorbeeld iets vraagt dat buiten uw verantwoordelijkheden valt, zeg dat dan meteen. Wees niet bang: Ze zullen je meer respecteren voor dit soort eerlijkheid dan wanneer ze denken dat alles al op je bordje ligt! Evenzo, als iemand een gunst komt vragen aan een van uw collega's die geen tijd heeft (of niet bereid is) om te helpen - aarzel dan niet om in plaats daarvan uzelf te vragen!

Als iemand een grens overschrijdt door te veel te vragen of te veel verwacht van één persoon in de tijd (bijvoorbeeld), wees dan niet bang om nee te zeggen als dat nodig is; maar vergeet ook niet hoe ongelooflijk waardevol het kan zijn als iemand ja zegt!